featured

Narin’in cansız bedeni bulundu! Narin’i kim öldürdü?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Narin Güran son dakika | Diyarbakır’da 21 Ağustos’tan bu yana aranan Narin’in kaybolmasının üzerinden 19 gün geçti. Türkiye’nin gözü kulağı Diyarbakır’da kaybolan Narin’den gelecek son dakika gelişmelerine çevrilirken, acı haber sabah saatlerinde geldi. Çok sayıda ekibin bölgede yaptığı arama sonucunda 8 yaşındaki kayıp kızın cansız bedenine ulaşıldı. Peki Narin’i kim öldürdü? İşte detaylar…SON DAKİKA | NARİN’İN CANSIZ BEDENİ BULUNDU!

21 Ağustos’ta Kur’an kursu dönüşü kaybolan ve 18 gündür aranan Narin’den acı haber geldi.

Narin Güran son dakika | Narin’in kaybolmasının üzerinden 19 gün geçti. Kayıp Narin 21 Ağustos’tan bu yana aranıyordu. 19 günlük arama sonucunda 8 yaşındaki kayıp kızın cansız bedenine ulaşıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından, şu bilgileri paylaştı:

“Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun.”

DEREDE BULUNDU

Narin’in cansız bedeni ikamet ettikleri köye bir kilometre uzaklıkta Eğertutmaz Deresi’nde bulundu.

Köye giriş çıkışlar, basın mensupları da dahil olmak üzere yasaklandı.

 

8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni aramaların 19. gününde jandarmalar tarafından bulundu. Narin 21 Ağustos’tan bu yana aranıyordu. Narin’in cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na götürülecek.

KAYIP NARİN OLAYI NEDİR?

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde yaşayan 8 yaşındaki Narin 21 Ağustos 2024 tarihinde evden çıkarak Kur’an kursuna gitti. Ancak narin bir daha geri dönmedi.

Kur’an kursundan çıktıktan sonra evine dönmeyen 8 yaşındaki Narin Güran’dan haber alamayan ailesi, saat 20.00 sıralarında jandarma karakoluna gitti. Okulun 21 Ağustos’ta saat 15.15’teki güvenlik kamerası görüntülerinde, Narin’in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılıp, tepe yolunu kullanarak evine doğru gittiği anlar yer aldı.

Soruşturma kapsamında Narin’in önce ağabeyi ardından annesi ve son olarak da amcası gözaltına alınmıştı. Amcanın aracında Narine ait olduğu tespit edilen DNA’nın bulunması Üzerine de aynı zamanda köy muhtarı olan amca tutuklandı.

DNA İZLERİ BULUNDU!

Narin’in amcası Salim Güran’ı tutuklamaya götüren gerekçe aracında Narine ait DNA izlerinin bulunması olmuştu. Araç daha detaylı bir kriminal inceleme yapılmak üzere vana götürüldü. Araçta yan koltuğun sökülmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Bölgede Narin’i bulabilmek için yoğun bir çalışma yürütüldü. Özel eğitimli köpekler ve İHA’larda arama çalışmalarına katıldı. Gelen ihbarları da değerlendiren ekipler son olarak Eğertutmaz deresinde arama yaptı.

Narin’in cansız bedeni jandarma tarafından bulundu.

NARİN’İ KİM ÖLDÜRDÜ?

Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın, soruşturma kapsamında gözaltına alınan amcası tutuklandı.

Gözaltına alınan Tavşantepe Köyü Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran’ın amcası olan S.G, jandarmadaki işlemlerinin ardından Diyarbakır Adliyesi’ne sevk edildi.

NARİN’İN AMCASI TUTUKLANDI

Kayıp Narin’i arama çalışmalarının 11’inci gününde yeni gözaltı haberi geldi.

Narin’in amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi’nin muhtarı olan Salim Güran gözaltına alındı.

Salim Güran, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Mahkemeye tutuklamaya gerekçe olarak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kasten öldürme suçlamalarını gösterdi.

Tutuklanan Salim Güran’nin avukatı karara tepki gösterdi.

AMCA SALİM GÜRAN NEDEN TUTUKLANDI?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, amca Salim Güran’ın tutukluluğuna ilişkin açıklama yaptı.

24TV’ye konuşan Bakan Tunç, “Tüm devlet kurumları seferber oldu. İfadeler alınıyor, o ifadeler çerçevesinde gözaltılar yapılıyor. DNA tespitleri var. DNA tesiptleri açısından Narin’in anne-babasının araçtaki amcanın DNA’sının uyuşması nedeniyle tutuklama kararı verildi.” dedi.

“TUTUKLAMA BİR TEDBİR”

Tutuklamanın bir tedbir olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, “Suç şüphesi olduğunda hakimin takdiri tutuklama.” dedi.

Bakan Tunç, şunları söyledi:

“Ağabeyinin vücudundaki izlerle ilgili bir tespit yapıldı ama o morlukların kime ait olduğu tespit edilemedi. Tüm bunlar yargımız tarafından değerlendirilecek hususlar. Burada en ince detayına kadar yargımız gereğini yapacak.”

Narin’in cansız bedeni bulundu! Narin’i kim öldürdü?