featured

Lokman Solmaz: Servis ücretlerine önümüzdeki haftalarda yüzde 50 zam yapılmasını bekliyoruz

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lokman Solmaz: Servis ücretlerine önümüzdeki haftalarda yüzde 50 zam yapılmasını bekliyoruz
Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Genel Sekreteri Lokman Solmaz, servis ücretlerine önümüzdeki haftalarda yüzde 50 zam yapılmasının beklendiğini açıkladı.

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Genel Sekreteri Lokman Solmaz, servis ücretlerine önümüzdeki haftalarda yüzde 50 zam yapılmasının beklendiğini açıkladı. Solmaz, “Mecburen bir zam yapacağız, zam yapmazsak ayakta durma şansımız yok. Bizim zam talebimiz en az yüzde 50 olacak” dedi.

Solmaz, tasarruf tedbirleri nedeniyle ihalesi biten birçok kamu hizmeti servisin boşta kaldığını ve yılbaşında bu durumun daha da kötüleşeceğini belirtti. Ayrıca, oluşacak piyasa koşullarının rekabet ortamını bozacağını ve birçok sektörü de olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

12.jpg

YÜZDE 50 ZAM BEKLENİYOR

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Genel Sekreteri Lokman Solmaz, servis ücretlerinin önümüzdeki birkaç hafta içinde artacağını bu artışın da yaklaşık yüzde 50 oranında olacağını şu ifadelerle açıkladı:

“Mecburen bir zam yapacağız, zam yapmazsak zaten ayakta durma şansımız yok. Bizim zam talebimiz en az yüzde 50 olacak. Normal şartlar altında yüzde 50 dahi tam olarak kurtarmıyor. Ancak bizim şu an için yüzde 50 oranında bir talebimiz bulunuyor. Bu durumun da önümüzdeki haftalarda belli olmasını bekliyoruz.”

13.jpg

ESNAF ZORDA

Servis esnafının tasarruf tedbirlerinden çok etkilendiğini ve daha fazla etkileneceğini belirten Solmaz, “Tasarruf tedbirleri nedeniyle ihalesi biten kurumlar tekrar ihaleye çıkmıyor. Şu an bu nedenle boşa çıkan servis sayısı 300-400 civarında bulunuyor. Yılbaşında bir sürü ihale daha bitecek ve yaklaşık bu durumdan 5 bin araç etkilenecek. Ankara’da ‘C‘ plakalı toplam 7 bin 329 adet servis aracımız var. Bu araçların yaklaşık 5 bin adedi kamuya hizmet veriyor. Bu araçlar yılbaşında doğrudan etkilenecek” dedi.

14.jpg

REKABET ORTAMI BOZULACAK

Lokman Solmaz, oluşacak piyasada rekabet ortamının bozulacağını söyleyerek, “Kamuya hizmet vermeyen araçlar da bu ortamdan dolaylı yoldan etkilenecek. Çünkü adil rekabet ortamı bozulacak. Bizlerin yevmiyeleri aşağı çekilecek. Maliyetlerimizi çıkarabilmek adına personel taşımacılığından olan kaybımızı öğrenci taşımacılığından telafi etmeye çalışacağız. Bu durum sadece memuru ve servisçiyi ilgilendiren bir sorun değil. Aynı zamanda öğrenci velilerini de etkileyecek bir durum. Bu durum tüm Ankara’yı sosyoekonomik olarak etkileyecek bir sorun” şeklinde konuştu.

15.jpg

KARAR BEKLENİYOR

Sendikalarla birlikte açılan davaların sürdüğünü belirten Servis Aracı İşletmecileri Odası Genel Sekreteri Lokman Solmaz, “Yıllardır süren bir düzen ve bu düzen bir gecede yayınlanan bir genelgeyle bozuluyor. Eğer hemen dönülmezse bu durumu telafi etmek çok güç olacak. Sendikaların açtığı bizim de müdahil olduğumuz bazı davalar bulunuyor. Adli tatil sonrası görüşülecek ve kararın ne olacağını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Lokman Solmaz: Servis ücretlerine önümüzdeki haftalarda yüzde 50 zam yapılmasını bekliyoruz