featured

Buse Naz Çakıroğlu gümüş kazandı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, kadınlar 50 kg finalinde Çinli Yu Wu’ya mağlup oldu. 28 yaşındaki sporcumuz, bu sonuçla birlikte Olimpiyat 2’nciliği elde ederek gümüş madalyanın sahibi oldu. Tokyo 2020’nin ardından ikinci Olimpiyat madalyasını alan Çakıroğlu, Paris 2024’te ülkemizin 6’ncı madalyasını getiren isim oldu. Başarılı boksör, final müsabakasında gösterdiği performansla da taraftarlardan alkış aldı. Bu sonuçla 33 altın; 26 gümüş ve 23 bronz madalya toplayan Çin, toplamda 111 madalyası bulunan ABD’nin ardından 2’nci sıraya yerleşti.

OSMAN AŞKIN BAK SALONDA İZLEDİ

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Philippe-Catrier Kortu’nda gerçekleştirilen müsabakayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve diğer yöneticiler, salonda izledi. Bakan Bak, müsabaka sonrası, sosyal medya üzerinden “Sen bizim gururumuzsun Buse Naz” yazılı bir paylaşım yaparak sporcumuzu gururlandırdı. Gurbetçilerin yoğunluğunu oluşturduğu Türk seyircilerden de Çakıroğlu’na yoğun destek geldi. Paris’teki mücadeleleri sona eren milli kadın boksörlerimiz Hatice Akbaş ve Esra Yıldız Kahraman da Çakıroğlu’nun mücadelesi boyunca kenarda destekçi oldu.

KARİYERİNİN 2. OLİMPİYAT GÜMÜŞÜ

Fenerbahçe Spor Kulübü’ne bağlı olan 1996 doğumlu sporcu, ilk Olimpiyat başarısını Covid pandemisi nedeniyle 2021’de düzenlenen Tokyo Olimpiyatları’nda elde etti. Tokyo 2020 ile ‘Olimpiyatlara kota kazanan ilk Türk kadın boksör’ olma unvanını elde eden Çakıroğlu, Japonya’dan gümüş madalyayla ayrıldı. 2019 ve 2022 yıllarında Avrupa şampiyonlukları da bulunan Çakıroğlu, Paris’te elde ettiği sonuçla Olimpiyatlarda kazandığı gümüş madalya sayısını ikiye çıkardı.

Buse Naz Çakıroğlu gümüş kazandı!